Welcome to Our Website

Bardaklarınızı hangi şekilde saklıyorsunuz – üst tarafı yukarı mı yoksa baş aşağı mı? Peki bunu yapmanın “doğru” yolu hangisidir

Bardaklarınızı üst tarafı yukarı mı yoksa baş aşağı mı saklıyorsunuz? Peki bunu yapmanın “doğru” yolu hangisidir?
Baş aşağı bardaklar, rafa temas ettiğinde potansiyel olarak mikroplarla temas edebileceği anlamına gelir; ancak sağ tarafı yukarı bakan kaplar toz toplayabilir.
Görünüşe göre insanlar bölünmüş durumda:

Züccaciyeyi Saklamanın Doğru Yolu Nedir?

Aslında, cam eşyaları saklamanın en iyi yolu kişisel tercihinizin yanı sıra mutfak dolabınıza, evinizdeki koşullara da bağlıdır. Örneğin, eski veya tozlu bir eviniz varsa veya haşerelerle düzenli olarak mücadele ediyorsanız, gözlüklerinizin üst kısmı aşağıda olacak şekilde korunmasını sağlamak isteyebilirsiniz. Aynı durum, havaya maruz kalan açık raflarınız olduğunda da geçerlidir.
Bazı uzmanlar, bardakların kenarları aşağı bakacak şekilde tutulması gerektiğini savunuyor ve bunun, nerede saklanırsa saklansın tozun bardağın içine yerleşmesini önleyeceğini belirtiyor.
Saklamadan önce kaplarınızın kuru olduğundan emin olun. Onları kaldırdığınızda hala biraz ıslaksa, potansiyel olarak içlerinde sıvı kalabilir ve bize güvenin, hiç kimse küf kokulu bir bardaktan içmek istemez.
Ancak bardakları dik şekilde saklamanın da avantajları vardır. Öncelikle, onları doldurmak için yerlerini değiştirmeye gerek kalmadan dolaba alıp dolaba çıkarmak daha uygundur. Ayrıca jantlarını potansiyel olarak kirli raf yüzeylerinden uzak tutarsınız.
Kapıları olan kapatılabilir dolaplarınız olduğu sürece cam eşyalarınızın, doğru tarafı yukarıda olsa bile havada uçuşan maddeleri toplama olasılığı daha düşük olacaktır. Ayrıca çoğu insan bulaşık makinesini kullanıyor veya cam eşyalarını iyice elde yıkıyor. Bu, iki yöntem arasındaki farkları oldukça ihmal edilebilir hale getirir.

Narin Züccaciyeyi Saklamanın En Güvenli Yolu Nedir?

Kenarlar genellikle şampanya kadehleri, şarap kadehleri ​​ve çay fincanları için en hassas bölge olduğundan kırılmaya yatkındır.

Bu tip gövde donanımını tabanı üzerinde duracak şekilde saklamak, jantın kaldırılırken kabin tabanını çentikleme olasılığının azalacağı anlamına gelir. Ayrıca, eğer camda zaten küçük bir çip varsa, onu ters koymak, hasarlı bölgeye binen ağırlık nedeniyle çatlağın daha da büyümesine neden olabilir.
Ancak, ne pahasına olursa olsun baş aşağı bir profesyonel iseniz, bu adildir. Şarap kadehleri ​​ve diğer kırılabilir eşyalar diğer cam eşyalar kadar sık ​​kullanılmadığından daha fazla toz toplama eğilimindedirler. Senin için tüm umutlar kaybolmadı.
Kazaları önlemeye yardımcı olmak için en kırılgan kadeh takımlarınızın altı için yastıklı astarlara yatırım yapmayı düşünün ve eşyaları temiz tutmak için rafları düzenli olarak silin. Bardakların birbirine değmeyecek kadar yeterli alana sahip olduğundan ve tamamen kuru olduğundan emin olun. Ekstra güvenlik için gözlükleri orijinal ambalajlarında da saklamak isteyebilirsiniz.
Ayrıca bazı şarap raflarına sağlam (hassas değil!) kadeh takımlarını baş aşağı asarak, jantlara baskı uygulamadan tozdan uzak kalmalarını sağlayabilirsiniz. Bu, yerden tasarruf sağlar , bardakların daha hızlı kurumasına yardımcı olur ve kolay erişim sağlar.
Özetle
Mutfağınız ve cam eşya stiliniz için en iyi olanı yapın . Günün büyük bölümünde dayanıklı bardaklardan içecek içiyorsanız ve kapılı mutfak dolaplarınız varsa muhtemelen bunun bir önemi yoktur. Dolap alanınız kısıtlıysa daha sağlam cam eşyaları bile istifleyebilirsiniz .
Bununla birlikte, yüksek kaliteli, ince şarap bardaklarından oluşan bir koleksiyonunuz varsa, bunları bir dolabın içinde üst tarafı yukarı bakacak şekilde veya bir rafa baş aşağı asarak saklamak en iyisidir.
İster bardağı yukarı, ister aşağı bakan bir insan olun, muhtemelen hepimiz, cam eşyaları saklamak için en iyi yerin lavabonun veya bulaşık makinesinin yanındaki dolap olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Her şeyi elinizin altında tutmak, onlara erişmeyi ve bunları bir kenara kaldırmayı çok daha kolay hale getirir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir