Dilan Polat’la Gündeme Gelen Güzellik Merkezi Üzerinden Para Aklama Yöntemi Breaking Bad’de Anlatılmış!

Son dönemde gündemden düşmeyen Dilan Polat meselesinin ardından pek çok kişinin güzellik merkezlerine karşı bakış açısı değişti. Herkes güzellik merkezleri üzerinden kara paranın nasıl aklanabileceğini anlamlandırmaya çalışıyor. Meğer yöntem milyonların izlediği dizide saklıymış! 2008 yılında başlayıp beş sezon boyunca büyük beğeniyle takip edilen Breaking Bad dizisinde güzellik merkezi üzerinden kara para aklama yöntemi anlatılmış. 

İşte, kahramanımız Saul tarafından bir şişe pembe oje, bir tutam pamuk ve bir kutu kulak temizleme çubuğu kullanılarak en basit şekilde anlatılan kara para aklama yöntemi…

Her şey o malum soru ile başlıyor: “Paranı aklaman gerektiğini biliyorsun, değil mi?”

Yılların eskitemediği sevilen dizi Breaking Bad, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen olayı aydınlatıyor! Bob Odenkirk’ün hayat verdiğii Saul Goodman karakteri, Aaron Paul’un hayat verdiği Jesse Pinkman’e soruyor: ‘Paranı aklaman gerektiğini biliyorsun, değil mi?’

Pinkman’in cevabı ise son derece manidar… “Lanet bir manikür salonunu alacak değilim, çıkar aklından bunu.”

Şimdi senaryo tanıdık gelmeye başladı, değil mi?

Saul “Hapse girmek istemiyorsun, değil mi?” diyerek Pinkman’e anlatıyor son zamanlarda gündemimizden düşmeyen senaryoyu!

Saul, yalnızca bir şişe pembe oje, bir tutam pamuk ve bir kutu kulak temizleme çubuğu kullanarak Pinkman’e vergi dairesinin radarına takılmadan ve hapse girmeden üç adımda kara para aklama yöntemini anlatıyor. 

Plasman, katmanlaşma ve bütünleşme?

İşte karşınızda pembe oje şişesi yani paranı aklamak isteyen Pinkman…

?

Sırada bir tutam pamuk, yani aklanması gereken kirli ve nakit para!

?

Şimdi de karşımızda bu ikilide bizim gördüğümüz hikaye: Partiler, lüks, şaşaalı evler, arabalar, muhteşem hediyeler, havada uçuşan milyonlar…

Saul’un da dediği gibi bizim gördüğümüz, ‘Orada burada gezip duruyorsun. Partilerde cirit atıyorsun.’ Hatta, ‘Güzelim kızları ardı ardına götürüyorsun.’

Peki, vergi dairesinden gelen adam bu ikilide ne görüyor ve nasıl bir sonuç çıkarıyor?

Vergi dairesi memuru, ‘Genç bir erkek, büyük şaşaalı bir ev… Sonu gelmeyen bir para kaynağı ama herhangi bir işi yok.’ gerçeğini görünce beklediğimiz sonucu çıkarıyor: Pinkman’in vergi kaçırdığını. 

Senaryonun bu kısmında Pinkman’in parasına son kuruşuna kadar el konuyor ve Pinkman vergi kaçakçılığından kodese gidiyor!

Peki ya Pinkman parasını aklarsa? İşte tam da o noktada devreye bir kutu kulak temizleme çubuğu giriyor!

Bir kutu kulak temizleme çubuğu manikür-pedikür salonu oluyor. Paranın Saul’a geçmesiyle manikür-pedikür salonu açılıyor ve plasman adımı tamamlanıyor. 

Saul kirli parayı yani bir tutam pamuğu kutuya atıyor. Böylece katmanlaşma evresi tamamlanıyor. Ve son adıma geçiliyor bütünleşme! 

Salondaki para artık sahibine gitmek için hazır.

Sonunda Pinkman’in vergisi ödenmiş temiz parası hazır…

Bütünleşme adımıyla kirli para, ‘gelişmekte olan bir kuruma yapılan akıllıca bir yatırımın kazandırdığı güzel, temiz vergilendirilebilir paraya dönüşmüş oluyor.’ 

İşte, Breaking Bad’in o sahnesi…?

Şimdi bir de güzellik merkezi üzerinden kara para aklama yöntemini Breaking Bad dizisinin sevilen karakteri Saul’dan dinleyin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir